3500 euro lenen

Ga je je huis verbouwen, een nieuwe auto kopen of heb je een andere grote uitgave op de planning staan en kom je nog geld tekort? 3500 euro lenen met een persoonlijke lening kan je dan uit de brand helpen.

Bij Lenary.nl vind je onafhankelijk advies over geld lenen, zodat je altijd goed geïnformeerd een lening vindt die bij jou past. Ook vergelijk je eenvoudig verschillende geldverstrekkers met elkaar dankzij ons handige overzicht.

Santander persoonlijke lening

 • Group 16 Tot €50.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Defam GreenLoans duurzaamheidslening

Via Santander
 • Group 16 Tot €50.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Lloyds Bank persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €50.000 lenen
 • Tot 5 jaar looptijd

Freo persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Lender & Spender persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €25.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Defam Huiseigenarenkrediet

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 15 jaar looptijd

Waarom 3500 euro lenen?

Wil je 3500 euro lenen voor een project of een andere uitgave die je van plan bent te doen? Het lenen van zo’n bedrag kan in meerdere gevallen goed van pas komen. Denk aan het plaatsen van een nieuwe badkamer in je huis, het aanleggen van een nieuwe tuin of het maken van een mooie reis. Misschien spaar je wel, maar gaat het niet snel genoeg. 3500 euro lenen vormt dan een welkome aanvulling op je spaargeld.

Als je niet per se een grote uitgave op het oog hebt, kan het alsnog een slim idee zijn om 3500 euro te lenen. Heb je bijvoorbeeld al persoonlijke leningen of andere kredieten lopen met een hoge rente? Door deze oude leningen over te sluiten naar of samen te voegen in een nieuwe lening met een lagere rente, bespaar je eenvoudig op de maandlasten. 

3500 euro lenen: wat zijn mijn mogelijkheden?

Er zijn meerdere manieren om geld te lenen. Drie bekende leenvormen van banken en andere kredietverstrekkers zijn een persoonlijke lening, doorlopend krediet en een minilening. Als je 3500 euro wilt lenen, adviseren wij je te kiezen voor een persoonlijke lening.

Een minilening kies je als het te lenen bedrag lager is dan 1500 euro. Het voordeel van deze leing is dat er geen BKR-toetsing nodig is. Wil je 3500 euro lenen zonder BKR? Dat kan helaas niet als het gewenste leenbedrag hoger is dan 1500 euro. 

Persoonlijke lening in plaats van doorlopend krediet

Een persoonlijke lening is een verstandigere keuze dan een doorlopend krediet. Dit komt omdat een doorlopend krediet geen afgesproken looptijd heeft. Zo lang als jij wilt, kan je dus geld blijven lenen. Handig toch, zou je denken. Toch zit er een addertje onder het gras. Zonder dat je het door hebt, kan je eindeloos geld lenen en hier betaal je ongemerkt veel rente ver. Die extra kosten kunnen flink de hoogte in schieten en zorgen voor financiële problemen.

Dit is anders bij een persoonlijke lening. Hierbij weet je namelijk wél waar je aan toe bent. Met de kredietverstrekker maak je afspraken voordat je de lening afsluit. Denk aan de hoogte van het gewenste bedrag, de looptijd en een maandelijks af te lossen bedragt. 3500 euro lenen doe je dan dus op een verantwoorde manier en onwelkome extra kosten houd je buiten de deur.

Voordelen van 3500 euro lenen

Wil je 3500 euro lenen? Met een persoonlijke lening profiteer je van meerdere voordelen. Wij zetten de vijf belangrijkste voordelen voor je op een rij:

 • Het volledige geleende bedrag in een keer op je rekening

Een voordeel van een persoonlijke lening is dat het leenbedrag volledig op je rekening wordt gestort. Je kunt het dus direct gebruiken zoals jij wilt. Je hoeft ook niet lang te wachten tot het geld wordt overgemaakt. Zodra je de lening officieel afsluit, staat het geld binnen een aantal werkdagen op je rekening. Wel zo handig als je met spoed het geld nodig hebt voor die verbouwing of nieuwe auto.

 • Looptijd en maandbedrag staan vast

De looptijd, oftewel het aantal maanden waarover je doet om de lening terug te betalen, bepaal je zelf. Hoe langer de looptijd, hoe lager het bedrag is dat je per maand aan de kredietverstrekker terugbetaald. Iedere geldverstrekker biedt andere mogelijkheden voor de looptijd, vaak variërend van een minimale looptijd van 12 maanden tot een maximale looptijd van 120 maanden. Aan jou de keus: kies je voor een relatief korte looptijd en een hoger maandbedrag of andersom?

 • Rentepercentage is bekend

Als je geld leent, betaal je niet alleen het geleende bedrag terug. Je betaalt ook rente over het leenbedrag. Het rentepercentage staat vast voor een persoonlijke lening. Dit betekent dat je maandelijks een bepaald percentage aan rente betaalt over het nog af te lossen bedrag. Hoe lager het af te lossen bedrag, hoe lager de rentekosten worden.

 • Boetevrij extra aflossen is mogelijk

Ontvang je een bonus of vakantiegeld? Of heb je een andere financiële meevaller? Die buffer kan je bij een persoonlijke lening gebruiken om extra af te lossen. Het voordeel hiervan is dat je op je totale kosten bespaart. Het af te lossen bedrag, oftewel het bedrag waar je rente over betaalt, daalt immers.

 • De rente is soms aftrekbaar

In sommige situaties kan je de rente aftrekken wanneer je 3500 euro gaat lenen. Dit geldt als je de lening gebruikt om verbouwingen of renovaties aan je huis te financieren. Denk aan een nieuwe dakkapel, keuken of badkamer of het isoleren van je huis. Niet alles in je huis komt voor aftrek in aanmerking. Spullen die je bij een verhuizing kan meenemen, zijn niet aftrekbaar.

Stappenplan voor het lenen van 3500 euro

Makkelijk en snel 3500 euro lenen, is natuurlijk ideaal. Maar hoe werkt geld lenen met een persoonlijke lening? Wij leggen je dat uit aan de hand van de volgende 5 stappen.


stap 1 bedrag invoeren

Stap 1: bepaal de voorwaarden

Bedenk allereerst hoeveel geld je nodig hebt, hoeveel budget je hebt om maandelijks af te lossen en hoelang je over het aflossen kan en/of wil doen. Heb je dat scherp, dan is het vinden van de juiste deal een stuk gemakkelijker.


stap 2 looptijd kiezen

Stap 2: vergelijk kredietverstrekkers

Weet je het leenbedrag, de looptijd en het maandelijks af te lossen bedrag, dan kan je deze gegevens invullen op Lenary.nl. Je ziet dan een overzicht van alle beschikbare kredietverstrekkers. Die kan je vervolgens handig vergelijken op basis van de door jou bepaalde voorwaarden voor het afsluiten van een persoonlijke lening.


stap 3 gegevens invullen

Stap 3: vul de aanvraag in

Heb je een persoonlijke lening op het oog die past bij jouw situatie? Het volgende dat je doet, is het aanvragen van de lening. Dat doe je door je gegevens in te vullen en de benodigde documenten aan te leveren. Aan de hand van die informatie checkt de kredietaanbieder wie je bent en hoe je financiële situatie is.


stap 4 accepteren

Stap 4: wacht de beoordeling af

De kredietverstrekker en het BKR controleren jouw aanvraag. De aanbieder kijkt of je hebt ingediend wat vereist is voor het verstrekken van een lening en zet het BKR aan het werk om je kredietwaardigheid te checken. Met een BKR-toetsing wordt gekeken of het wel verstandig is om een nieuwe persoonlijke lening aan jou te verstrekken. Als er een risico op betalingsproblemen is, is dat waarschijnlijk niet het geval.

Wanneer de kredietverstrekker jouw aanvraag goedkeurt, krijg je geheel vrijblijvend een offerte toegestuurd. Lees deze offerte zorgvuldig. Als je akkoord gaat, sluit je de lening officieel af.


Stap 5: ontvang het geld in één keer op je rekening

Ben je akkoord gegaan met de offerte? De kredietverstrekker zorgt dan dat het leenbedrag al binnen een paar werkdagen op je rekening staat. Dat bedrag kan je meteen uitgeven.

Direct een lening aanvragen van 3500 euro?

Vraag je lening van 3500 euro aan. Hieronder verwijzen we je door.

Waar leen ik 3500 euro?

Als je 3500 euro gaat lenen, zijn er verschillende plekken waar je die lening kan aanvragen. Een bank is een bekende kredietverstrekker, maar tegenwoordig zijn er ook tal van online kredietaanbieders. Wij adviseren je voor die laatste optie te kiezen.

Hoe kies je nu de lening die bij jouw situatie en wensen past? Het vergelijken van verschillende online aanbieders is een uitstekende manier om de beste aanbieding te vinden. Lenary.nl biedt jou de mogelijkheid om op een onafhankelijke manier kredietaanbieders met elkaar te vergelijken. Bepaal welk bedrag je wilt lenen, zet de voorwaarden van de verschillende geldverstrekkers tegen elkaar af en vraag de lening aan die het beste bij jouw wensen en voorkeuren past.

Waar moet ik op letten als ik 3500 euro ga lenen?

 • warning Geld lenen is nooit gratis. Leen dus alleen geld als je het echt nodig hebt en bepaal voor jezelf het bedrag. Ga niet over dat bedrag heen.
 • warning Onderzoek voordat je een lening afsluit hoe je er financieel voor staat. Als het niet verantwoord is om een lening af te sluiten, doe het dan niet.
 • warning Ga niet met de eerste aanbieder in zee, maar vergelijk aanbieders met elkaar. Zo voorkom je dat je te veel betaalt of een lening afsluit die niet bij je past.
 • warning Houd de benodigde gegevens en juiste documenten bij de hand. Op die manier vul je de aanvraag snel en compleet in.

Snel 3500 euro lenen met BKR-toetsing

Het BKR fungeert als poortwachter voor de kredietverstrekker. Een kredietverstrekker wil niet dat mensen in de schulden raken, omdat ze dan ook hun geleende geld niet terugzien. Daarom worden officiële leningen en kredieten altijd gecontroleerd door het BKR. Het BKR onderzoekt of je al lopende leningen hebt (gehad). Op basis van dat onderzoek bepaalt het BKR of de kredietverstrekker er goed aan doet om jou een nieuwe persoonlijke lening te verstrekken. Dit wordt ook wel een BKR-toetsing of een BKR-check genoemd.

Is dit je eerste lening of zijn er geen problemen met je lopende kredieten? Dan heb je een positieve BKR-registratie. Opnieuw geld lenen, is dan vaak geen enkel probleem. Komen er wel problemen uit de BKR-toetsing, dan is er sprake van een negatieve BKR-registratie. De kans dat je een lening naar jouw wens kan afsluiten, is dan erg klein. Misschien is een kredietverstrekker bereid om een bepaald bedrag alsnog uit te lenen, maar reken hier niet op. Het gros van de geldverstrekkers zal het risico op nieuwe betalingsproblemen namelijk te groot vinden.

Kan ik 3500 euro lenen zonder BKR-toetsing?

Wil je 3500 euro lenen zonder BKR-toetsing, bijvoorbeeld omdat je een negatieve registratie hebt? Het is lastig, maar uitgesloten is het niet. De geldverstrekker bepaalt uiteindelijk of je een lening krijgt. Er zijn aanbieders die ervoor kiezen om jou in deze gevallen alleen een lening tot een bepaald bedrag te geven. Sommigen zijn onverbiddelijk: bij hen is het in het geheel niet mogelijk om een lening af te sluiten als je een negatieve BKR-registratie hebt.

Er is een manier om de BKR-check te omzeilen. Dat kan door een minilening af te sluiten. Met deze leenvorm kan je geld lenen zonder BKR-toetsing, maar dit kan alleen bij bedragen tot en met 1500 euro. Bij een persoonlijke lening geldt deze uitzondering dus niet en is een BKR-toetsing verplicht. 

Voorwaarden voor een lening van 3500 euro

Wil je direct 3500 euro lenen met een persoonlijke lening? Om een persoonlijke lening af te sluiten, moet je voldoen aan een aantal voorwaarden:

 • Je hebt geen negatieve BKR-notering.
 • Je hebt een geldig legitimatiebewijs.
 • Je hebt een gegarandeerd maandelijks inkomen.
 • Je werkt in loondienst of werkt minimaal 3 jaar zelfstandig.
 • Je bent minimaal 18 jaar (bij sommige geldverstrekkers geldt een minimumleeftijd van 21 of 23 jaar).

3500 euro lenen of een ander bedrag?

Heb je 3500 euro nodig of wil je een ander bedrag lenen? Persoonlijke leningen sluit je al af vanaf 1600 euro, maar hogere bedragen zijn ook mogelijk. Wil je geld lenen zonder BKR-toetsing? Voor een minilening geldt een maximaal leenbedrag van 1500 euro.

Welk bedrag je ook leent, zorg dat je verantwoord te werk gaat. Kijk van tevoren goed hoeveel geld je nodig hebt en sluit alleen een lening af als je op tijd kunt aflossen. Door verantwoord te lenen, voorkom je dat je in de financiële problemen komt.

Vergelijk geldverstrekkers om de voordeligste lening te vinden

Wil je een betrouwbare geldverstrekker vinden om 3500 euro te lenen? Bij Lenary.nl vind je onafhankelijke informatie over het lenen van 3500 euro met een persoonlijke lening. Je vergelijkt bovendien eenvoudig diverse kredietverstrekkers en leningen met elkaar.

Door eenvoudig en goed geïnformeerd te vergelijken, vind je altijd een persoonlijke lening die bij jou past. Of je nu op zoek bent naar de goedkoopste lening, laagste rente of aantrekkelijkste maandlasten. Je bepaalt zelf welke lening je uiteindelijk afsluit.

Je vraagt de persoonlijke lening van jouw keuze in een paar stappen aan. Is de aanbieder akkoord met jouw aanvraag, dan ontvang je het geld al binnen een paar werkdagen op je rekening. Je profiteert van de zekerheid van vaste maandlasten over de gehele looptijd en een vaste rentepercentage over het bedrag dat je nog niet hebt afgelost. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Veelgestelde vragen

Wat een lening van 3500 euro kost, verschilt per geldverstrekker. Omdat er zoveel aspecten meespelen bij het afsluiten van een persoonlijke lening, is er geen eenduidig antwoord te geven op de vraag wat het kost om 3500 euro te lenen. Daarom is ons advies om diverse aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo weet je precies waar je aan toe bent als je voor een bepaalde geldverstrekker kiest.

Bij een persoonlijke lening van 3500 euro weet je vooraf wat gedurende de aflossingstermijn het rentepercentage is. De totale hoogte van de rentekosten is van een paar factoren afhankelijk, waaronder je looptijd en de aflossingen die je doet. Naast de maandelijkse vaste aflossingen kan je namelijk extra geld aflossen. In dat geval wordt het deel waarover je rente betaalt kleiner.

Wie 3500 euro wil lenen, kan bij verschillende aanbieders aankloppen. Een bank biedt die mogelijkheid, maar wij adviseren je om te kiezen voor een online geldverstrekker. Dat geldt voor het geval je 3500 euro wilt lenen, maar ook bij andere bedragen. Door verschillende (online) geldverstrekkers met elkaar te vergelijken, vind je eenvoudig een aanbieder die jou gunstige voorwaarden biedt, passend bij de situatie waarin je zit. Een goedkope lening of een met lage rente bijvoorbeeld.

Lenary.nl maakt het je makkelijk. Op deze website vergelijk je snel en makkelijk tal van kredietaanbieders. Zo vind je binnen een handomdraai een online geldverstrekker met de ideale deal.