Geld lenen voor verbouwing

Ben je van plan om je huis te gaan verbouwen? Die verbouwing moet je natuurlijk financieren. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Misschien heb je er wel voor gespaard. Zo niet, dan is de beste optie om een persoonlijke lening af te sluiten. Er zijn eenvoudige opties om erachter te komen wat de meest gunstige lening voor jou is. Op Lenary.nl vergelijk je snel en gemakkelijk kredietaanbieders en vind je eenvoudig de beste deal voor jou.

een bruiloft met een zak geld

Santander persoonlijke lening

 • Group 16 Tot €50.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Defam GreenLoans duurzaamheidslening

Via Santander
 • Group 16 Tot €50.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Lloyds Bank persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €50.000 lenen
 • Tot 5 jaar looptijd

Freo persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Lender & Spender persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €25.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Defam Huiseigenarenkrediet

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 15 jaar looptijd

Een verbouwing financieren: 3 mogelijkheden

Wil je je huis verbouwen? Een verbouwing kost flink wat geld en om dit te financieren heb je verschillende opties: je betaalt de verbouwing met eigen geld, je financiert de verbouwing mee in je hypotheek of je sluit een lening af. De verbouwing financieren met je eigen geld is de meest voordelige optie. Je betaalt dan namelijk geen rente. Maar niet iedereen heeft hier de financiële middelen voor. Extra financiering in de vorm van een lening of hogere hypotheek kan dan uitkomst bieden.

geld lenen voor verbouwing

Persoonlijke lening voor verbouwing

Geld lenen voor een verbouwing kan met een consumptief krediet. Dit kan een doorlopend krediet of een persoonlijke lening zijn. Een persoonlijke lening afsluiten, is de meest voordelige optie. Je ontvangt dan in één keer het volledige bedrag op je rekening, waarmee je de verbouwing betaalt. Tip: zet het ontvangen leenbedrag op een aparte spaarrekening, die je alleen gebruikt voor de verbouwing. 

Met een persoonlijke lening betaal je maandelijks een vast bedrag aan aflossing en rente. Daardoor weet je al vóór het afsluiten van de lening exact waar je aan toe bent. De rente is hoger dan bij een hypotheek, maar wél aftrekbaar, als je het geleende geld gebruikt voor je eigen woning. Je moet wel kunnen bewijzen dat je het geleende geld hebt gebruikt hebt voor de verbouwing, dus zorg dat je bonnetjes en facturen bewaart.

Hypotheek verhogen voor een verbouwing

Of je nu gaat verbouwen of een kluswoning hebt gekocht en die wilt opknappen: je kan sinds 1 januari 2018 nog maar maximaal 100% van de aankoopwaarde van een huis lenen. Toch is het onder voorwaarden mogelijk om een verbouwing mee te financieren als je een huis koopt of gaat verbouwen. De verbouwing moet dan tot meerwaarde voor het huis leiden. In dat geval is het mogelijk om een hogere hypotheek te krijgen. Niet altijd is de overwaarde genoeg: in dat geval moet je alsnog eigen geld inleggen. Het nadeel van een hypotheek afsluiten of verhogen voor een verbouwing, is ook dat hier extra kosten aan kleven. Het gaat bijvoorbeeld om notariskosten en mogelijk bemiddelings- en taxatiekosten.

Subsidie voor je verbouwing

Naast het regelen van financiering, bijvoorbeeld door een persoonlijke lening af te sluiten, maak je als particulier in sommige gevallen aanspraak op subsidies. Dit geldt vooral voor duurzame maatregelen in je huis, zoals het isoleren van je huis en het plaatsen van een warmtepomp of isolerend glas. Op die manier bespaar je op de verbouwingskosten en hoef je dus ook minder te financieren. 

Subsidies werken vaak met strenge eisen, dus check van tevoren goed of je in aanmerking komt en hoe de aanvraag werkt.

Stap voor stap geld lenen voor verbouwing

Overweeg je om geld te lenen voor een verbouwing, dan zoek je uiteraard de meest voordelige én veilige optie. Lenary.nl helpt je hierbij. 


stap 1 bedrag invoeren

Stap 1: voorwaarden bepalen

Bepaal hoeveel geld je nodig hebt en hoeveel je maandelijks kunt aflossen. Zodra je dit weet, kan je de looptijd bepalen. Een kortere looptijd betekent hogere maandlasten en vice versa. De looptijd, de maandelijkse aflossing en het rentepercentage staan vervolgens vast.


stap 2 looptijd kiezen

Stap 2: leningen vergelijken

Heb je op een rijtje gezet wat je financiële situatie en behoeften zijn? Bekijk dan waar je een lening afsluit en onder welke voorwaarden je dat doet. Via Lenary.nl vergelijk je de looptijd, maandelijkse lasten en rente. Op die manier kom je er makkelijk achter wat de beste lening is met de meest gunstige voorwaarden.


stap 3 gegevens invullen

Stap 3: lening kiezen en aanvragen

Hierna is een lening binnen een mum van tijd aangevraagd. Vul de gegevens in en lever de gevraagde documenten aan. Zo kan de geldverstrekker bekijken wat jouw financiële situatie is en kan hij controleren of het verantwoord is om jou een lening te verstrekken.


stap 4 accepteren

Stap 4: wachten op beoordeling en vrijblijvende offerte

De kredietverstrekker en het BKR beoordelen je aanvraag. Als zij allebei akkoord zijn, dan ontvang je een vrijblijvende offerte. Lees die goed door voordat je een handtekening zet en de lening officieel afsluit.


Stap 5: uitbetaling

Zodra de lening officieel is afgesloten gaat de kredietverstrekker met de uitbetaling aan de slag. Dat duurt niet lang: meestal staat het geld al binnen een paar werkdagen op je bankrekening.

Direct een lening aanvragen?

Vraag je lening aan. Hieronder verwijzen we je door.

Vergelijk geldverstrekkers en vind de beste deal

Je verbouwing financieren met een lening? Lenary.nl staat vol onafhankelijke informatie over persoonlijke leningen en ook vergelijk je hier eenvoudig verschillende kredietverstrekkers met elkaar. Of je nu zoekt naar de beste deal, de laagste rente of de meest voordelige maandlasten: wij helpen je bij het maken van een keuze voor een persoonlijke lening voor je verbouwing.

Veelgestelde vragen

Een verbouwing financieren kan op verschillende manieren. Je kan een verbouwing betalen met eigen (spaar)geld, een hypotheek of een persoonlijke lening afsluiten. Als je voldoende eigen geld hebt, is dit het meest verstandig en voordelig. Heb je extra financiering nodig? Hoewel mensen in eerste instantie vaak denken aan het afsluiten van een tweede hypotheek, is een persoonlijke lening in bepaalde gevallen de betere keuze. Bijvoorbeeld omdat de looptijd korter is en je dus minder rente betaalt.

Als je geld wilt lenen voor een verbouwing, kan de rente aftrekbaar zijn in bepaalde gevallen. Je komt alleen in aanmerking voor dit fiscale voordeel als de lening wordt afgesloten voor een verbouwing én je deze vervolgens binnen 30 jaar en volgens een vast aflossingsschema aflost. Het is dus niet relevant of je het geld voor de verbouwing leent met een hypotheek of een persoonlijke lening.

Op zoek naar een lening voor een verbouwing?

Bij lenary.nl vergelijken we 19 bekende persoonlijke en zakelijke kredietverstrekkers waar je een verbouwing kan financieren.