Let op! Geld lenen kost geld

80000 euro lenen

Wil je 80.000 euro lenen en ben je op zoek naar een betrouwbare kredietverstrekker met de beste voorwaarden? Een bedrag lenen van tienduizenden euro’s is niet niets en het kan een uitdaging zijn om de beste lening te vinden voor jouw situatie.

Bij Lenary.nl vind je niet alleen onafhankelijke informatie over geld lenen, maar is het ook nog eens eenvoudig om snel en overzichtelijk aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo vind je altijd de best mogelijke deal.

Mike van den Broek

Geschreven door: Mike van den Broek

Laatst bijgewerkt op: 27 september 2022 | Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Waarom 80000 euro lenen?

Snel 80.000 euro lenen? Dit kan op verschillende momenten erg handig zijn. Misschien heb je plannen om je woning te vergroten of verbouwen. Denk bijvoorbeeld aan een grote uitbouw of het strippen en opnieuw opbouwen van een hele verdieping. Of je wilt een wereldreis maken of een camper kopen.

Heb je al andere leningen of kredieten? Dan kun je een lening van 80.000 euro afsluiten om je bestaande leningen samen te voegen of een huidige lening over te sluiten. Een lening met een hoger kredietbedrag heeft vaak een lagere rente dan kleinere kredieten, waardoor je bij deze nieuwe lening profiteert van lagere kosten. 

80000 euro lenen

Wat is de beste manier om 80000 euro te lenen?

Wil je geld lenen? Dan heb je de keuze uit verschillende leenvormen. Denk aan een persoonlijke lening, een minilening en een doorlopend krediet. Leen je minder dan 1.500 euro? Dan is een minilening een uitstekende optie. Gaat het om een bedrag hoger dan 1.500 euro? Dan is een minilening niet mogelijk, maar heb je de keuze uit een persoonlijke lening of doorlopend krediet.

Redenen om niet voor een doorlopend krediet te kiezen

Als je een lening van 80.000 euro wilt afsluiten, adviseren wij een persoonlijke lening. Dit is ook gelijk de meest gekozen leenvorm. Een doorlopend krediet is ook een mogelijke leenvorm, maar is niet de meest verstandige keuze als je een duidelijk leenbedrag voor ogen hebt én het geld in een keer nodig hebt. 

Bij een persoonlijke lening is er namelijk vooraf al duidelijkheid over de looptijd, maandlasten en het rentepercentage. Bij een doorlopend krediet is dat niet het geval; geld opnemen kan doorlopend. Afgeloste bedragen kun je steeds opnieuw opnemen. De rentekosten blijven hierdoor oplopen en dit kan financieel nadelige gevolgen hebben. Bijvoorbeeld als je op een bepaald moment niet meer in staat bent de rente te betalen. Voorkom dat je ongemerkt meer geld leent dan je nodig hebt en sluit daarom een persoonlijke lening af met een duidelijke looptijd, rente en aflossing.

Belangrijk om te weten als je 80000 euro wilt lenen

 • Geld lenen kost altijd geld. Als je een kredietbedrag van 80.000 euro afsluit, betaal je ook rente over dit leenbedrag. 
 • Denk goed na over de voorwaarden: hoeveel geld heb je nodig, hoeveel kan je maandelijks aflossen en zijn er andere voorwaarden belangrijk voor jouw situatie?
 • Ga niet in zee met de eerste aanbieder die je tegenkomt, maar vergelijk opties met elkaar. Zo vind je de lening die het beste bij jouw financiële situatie past.
 • Houd al je benodigde gegevens en papieren bij de hand tijdens de aanvraag en zorg voor een snelle aanvraag en beoordeling.

Voordelen van 80000 euro lenen

 • Je ontvangt het bedrag van 80000 euro in één keer op je rekening en kunt het direct gebruiken zoals jij wilt.
 • Er is een vaste looptijd en ook het maandbedrag staat de hele looptijd vast. De looptijd bepaal je zelf. Hoe langer de looptijd, hoe lager je maandelijkse lasten en andersom.
 • Ook het rentepercentage staat vast. Dit houdt in dat je de hele looptijd een vast percentage aan rente betaalt over het nog af te lossen bedrag. Hoe meer je aflost, hoe lager je rentekosten.
 • Boetevrij aflossen is mogelijk. Let op: de lening volledig afbetalen voor de afgesproken looptijd brengt vaak wel extra kosten met zich mee.
 • In bepaalde situaties is de rente van de lening aftrekbaar bij een verbouwing aan je woning. Check goed of dit fiscale voordeel ook geldt voor jouw situatie.

In 5 stappen 80000 euro lenen

Als je 80.000 euro gaat lenen, is een snelle afhandeling natuurlijk prettig. Met het volgen van deze 5 stappen vraag je eenvoudig een lening aan.

Stap 1: bepaal jouw eigen wensen

stap 1 bedrag invoeren

Welk bedrag wil je lenen en hoeveel kan je maandelijks terugbetalen? Denk hier vooraf goed over na en bereken op basis daarvan je looptijd. De meeste aanbieders werken met een minimale looptijd en een maximale looptijd, maar je beslist uiteindelijk zelf welke looptijd jouw lening heeft. Deze termijn heeft invloed op je maandelijkse termijnen. Hoe korter de looptijd, hoe hoger je maandelijkse aflossing. Bij een langere looptijd los je maandelijks juist een lager bedrag af. Het af te lossen leenbedrag wordt dan namelijk over meer maanden verspreid.

Stap 2: vergelijk geldverstrekkers met elkaar

stap 2 looptijd kiezen

Als je weet wat je wilt en maandelijks kan afdragen, dan kun je vervolgens op zoek gaan naar jouw ideale kredietverstrekker en lening. Vergelijk de looptijd, de maandtermijnen en de rente van de verschillende leningen. Het percentage aan rente staat ook de gehele looptijd vast, maar hier heb je zelf geen invloed op. Omdat dit percentage per aanbieder kan verschillen, is het zo belangrijk om verschillende opties te vergelijken. Zo vind je altijd de lening met de laagste rente. Zijn er andere voorwaarden belangrijk? Leg de leningen dan naast elkaar en kies welke aanbieder de beste deal heeft.

Stap 3: vraag de lening aan

stap 3 gegevens invullen

Keuze gemaakt? Dan kun je de lening afsluiten. Als je de lening aanvraagt, moet je een aantal gegevens invullen en documenten aanleveren. Zo weet de kredietverstrekker wie jij bent en hoe je er financieel voor staat. Ook checkt hij meteen of het verantwoord is om jou een lening te verstrekken.

Stap 4: accepteer de offerte

stap 4 accepteren

De kredietverstrekker en het BKR onderzoeken en beoordelen je aanvraag. Als alles in orde is, ontvang je een offerte. Deze offerte bevat alle voorwaarden en een berekening van de totale kosten. Hoewel dit nog kan veranderen door bijvoorbeeld extra aflossen, krijg je zo al een goed beeld van de totale kosten. Het is belangrijk om deze goed door te lezen voordat je een handtekening zet.

Stap 5: ontvang het leenbedrag

Ben je akkoord met de offerte? Dan is de persoonlijke lening officieel afgesloten. De kredietverstrekker gaat vervolgens aan de slag en maakt de uitbetaling in orde. Vaak is dit binnen een paar werkdagen geregeld, waarna je het leenbedrag in één keer op je bankrekening gestort krijgt.

Direct een lening aanvragen van 80000 euro?

Vraag je lening van 80000 euro aan. Hieronder verwijzen we je door.

Voorwaarden voor 80000 euro lenen

Een persoonlijke lening afsluiten voor 80.000 euro kan niet zomaar. Geld lenen met deze leenvorm brengt een aantal voorwaarden met zich mee waar je aan moet voldoen. Dit geeft de kredietverstrekker zekerheid dat hij zijn geld terugkrijgt. Daarnaast zorgen deze voorwaarden er ook voor dat mensen geen lening kunnen krijgen als dit financieel onverstandig is. De voorwaarden van een persoonlijke lening:

 • Je hebt geen negatieve BKR-notering.
 • Je hebt een geldig legitimatiebewijs.
 • Je hebt een gegarandeerd maandelijks inkomen.
 • Je werkt in loondienst of minimaal 3 jaar als zelfstandige.
 • Je bent minimaal 18 jaar (bij sommige aanbieders geldt een minimumleeftijd van 21 of 23 jaar).

Kan ik geld lenen met een negatieve BKR-registratie?

Bij officiële persoonlijke leningen en kredieten zijn geldverstrekkers verplicht om bij het BKR een controle te laten uitvoeren. Tijdens de BKR-toetsing wordt jouw kredietwaardigheid gecheckt. 

Heb je bijvoorbeeld al een of meerdere leningen lopen? Als je nooit betaalproblemen hebt gehad, heb je een positieve BKR-registratie. In dat geval kan je een nieuwe lening krijgen, als je aan alle andere voorwaarden voldoet. 

Maar heb je betaalproblemen bij een bestaande lening of heb je in het verleden een betalingsachterstand gehad? Dan krijg je een negatieve BKR-notering. Voor kredietverstrekkers is dat vaak een reden om geen lening te verstrekken. Het risico op nieuwe betaalproblemen is dan te groot. Sommige aanbieders bieden je wel een lening aan, maar tegen een maximaal kredietbedrag. Een hoger bedrag lenen lukt dan niet. 

Ander bedrag dan 80000 euro lenen

Het afsluiten van een persoonlijke lening kan als je 80.000 euro wilt lenen, maar er zijn ook andere bedragen denkbaar. Denk aan kleinere leningen van 5.000 of 10.000 euro tot een persoonlijke lening van 200.000 euro. 

Welke lening je ook kiest: elke maand moet je een vast bedrag aflossen als je een persoonlijke lening afsluit. Een lager leenbedrag leidt tot een lagere maandtermijn en/of kortere looptijd. Wat het (verantwoorde) maximale bedrag van een lening is, is afhankelijk van jouw situatie. Hoeveel geld heb je nodig en hoeveel geld kan je maandelijks aflossen zonder in de problemen te komen?

Vergelijk geldverstrekkers voor de beste aanbieding

Wil je onafhankelijke informatie over persoonlijke leningen en andere financiële producten én alle kredietverstrekkers overzichtelijk met elkaar vergelijken? Bij Lenary.nl vind je alles wat je moet weten over geld lenen en je vergelijkt in een handomdraai de beschikbare aanbieders met elkaar. Zo vind je eenvoudig en snel de goedkoopste lening, de lening met de laagste rente of het krediet met de voordeligste maandlasten.

Veelgestelde vragen over 80000 euro lenen