Let op! Geld lenen kost geld

Geld lenen als uitzendkracht

Ben je een uitzendkracht en wil je geld lenen, bijvoorbeeld om een reis te maken, een huis te verbouwen of een camper te kopen? Geld lenen als uitzendkracht is niet eenvoudig, maar gelukkig niet altijd onmogelijk. Bij sommige kredietverstrekkers kun je een persoonlijke lening afsluiten als je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Je vindt de beste lening onder de meest gunstige voorwaarden op Lenary.nl en vraagt de beste deal eenvoudig aan.

Mike van den Broek

Geschreven door: Mike van den Broek

Laatst bijgewerkt op: 6 januari 2023 | Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Lening aanvragen als uitzendkracht

Het is niet eenvoudig om als uitzendkracht geld te lenen. Een kredietverstrekker wil namelijk financiële zekerheid dat hij zijn uitgeleende geld terugkrijgt en tijdelijke contracten van uitzendkrachten bieden deze zekerheid niet altijd. 

Als je als uitzendkracht geld wilt lenen, dan kan dit uitsluitend als je werkt voor een uitzendbureau dat over een NEN-certificaat beschikt. Daarnaast is van belang in welke fase jouw uitzendovereenkomst zich bevindt. Jouw uitzendcontract is namelijk gekoppeld aan een bepaalde fase. Deze fase wordt bepaald door hoelang je al voor het uitzendbureau werkt. In de beoordeling om jou al dan niet een lening te verstrekken, neemt de kredietverstrekker de fase van jouw uitzendcontract mee. We kunnen de volgende fase contracten onderscheiden:

  • Fase A contract
  • Fase B contract
  • Fase C contract
Geld lenen als uitzendkracht

Lening uitzendkracht met fase A contract

In de eerste 78 gewerkte weken van je uitzendcontract zit je in fase A. In dat geval is het vrijwel niet mogelijk om als uitzendkracht geld te lenen. De meeste kredietverstrekkers vinden het risico bij een fase A contract te groot. Geld lenen bij een uitzendcontract fase A, terwijl een reëel risico bestaat dat je contract niet wordt verlengd, kan bij de meeste kredietverstrekkers daarom niet.

Lenen als uitzendkracht met fase B contract 

Als je onmiddellijk na fase A of binnen een half jaar daarna opnieuw uitzendwerk verricht bij hetzelfde uitzendbureau, dan beland je in fase B. Een fase B uitzendcontract geldt tot maximaal vier jaar na fase A. Bij een tijdelijk contract in fase B is het wel mogelijk om geld te lenen als uitzendkracht. Houd er in deze fase wel rekening mee dat je inkomsten maar voor 70% meetellen bij het berekenen van het leenbedrag.

Is dit te weinig voor je en wil je meer geld lenen als uitzendkracht? Bij het uitzendbureau kan je om een zogenaamde perspectiefverklaring vragen. In die verklaring staat of het uitzendbureau verwacht dat je in de toekomst qua inkomsten op hetzelfde of een hoger niveau zal zitten. Deze perspectiefverklaring kan ervoor zorgen dat je een hoger bedrag kunt lenen.

Lening aanvragen als uitzendkracht met fase C contract

Als je als uitzendkracht een contract voor onbepaalde tijd hebt, dan zit je in fase C. Dit uitzendcontract staat voor kredietverstrekkers gelijk met een vast contract met hetzelfde salaris. 

De persoonlijke lening als beste keuze voor een uitzendkracht

Wil je als uitzendkracht geld lenen en staat jouw contract het toe om een lening te krijgen? Je kan dan kiezen tussen een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Wij adviseren je om een persoonlijke lening af te sluiten. Daarbij staan de looptijd, maandlasten en rente namelijk vast. Voordat je daadwerkelijk de lening afsluit, weet je dus precies wat je maandelijks qua uitgaven te wachten staat en wanneer je de lening volledig hebt afgelost.

Een doorlopend krediet is flexibeler: hierbij kan je namelijk altijd afgeloste bedragen teruglenen tot de kredietlimiet. De keerzijde is dat de kosten aan rente hoog kunnen oplopen door steeds weer te lenen. Vanwege dit risico op financiële problemen raden we je aan om een persoonlijke lening aan te vragen in plaats van een doorlopend krediet.

Zo kan je geld lenen als uitzendkracht

Wil je als uitzendkracht geld lenen, snel en zonder gedoe? Een persoonlijke lening vraag je bij Lenary.nl aan in vijf duidelijke stappen.

Stap 1: voorwaarden bepalen

stap 1 bedrag invoeren

Bepaal eerst hoeveel geld je nodig hebt en hoeveel je maandelijks kunt aflossen. Weet je dit, dan kan je ook de looptijd van de lening berekenen. Hoe langer de looptijd, hoe lager het maandelijks af te lossen bedrag is en andersom. Wanneer je de lening hebt afgesloten, zit je vast aan de looptijd, het maandelijks af te lossen bedrag en het rentepercentage. Wees dus zorgvuldig bij het bepalen van je voorwaarden. Heb je een financiële meevaller? Het is wel mogelijk om tussentijds boetevrij extra af te lossen.

Stap 2: geldverstrekkers vergelijken

stap 2 looptijd kiezen

Als je weet wat je financiële situatie is en wat je wensen zijn, dan kan je kijken waar je een lening wilt afsluiten en onder welke voorwaarden. Dit doe je door de looptijd, maandelijkse lasten en rente te vergelijken via Lenary.nl. Op die manier kom je er snel achter wat de beste deal is met de scherpste voorwaarden.

Stap 3: lening aanvragen

stap 3 gegevens invullen

Zodra je je keuze hebt gemaakt, kun je de lening afsluiten in een handomdraai. Vul de gegevens in en lever de gevraagde documenten aan. Zo kan de kredietverstrekker jou identificeren, weet deze wat jouw financiële situatie is en kan hij controleren of het verantwoord is om jou een lening te verstrekken.

Stap 4: offerte goedkeuren

stap 4 accepteren

Ook het BKR beoordeelt je aanvraag. Zijn de kredietverstrekker en het BKR akkoord, dan ontvang je een vrijblijvende offerte. Lees die goed door voordat je een handtekening zet, je sluit de lening dan namelijk officieel af.

Stap 5: geld op je rekening

De lening is officieel afgesloten en dus gaat de kredietverstrekker met de uitbetaling aan de slag. Dat gaat vaak rap en meestal staat het geld binnen een paar werkdagen op je bankrekening. 

Direct een lening aanvragen?

Vraag je lening aan. Hieronder verwijzen we je door.

Vergelijk en vind de beste deal

Voordelig en verantwoord geld lenen als uitzendkracht? Met het juiste contract kun je een lening aanvragen als uitzendkracht. Laat je adviseren op Lenary.nl, vergelijk kredietaanbieders en vind de aanbieder met de beste voorwaarden voor jou. Je vraagt de geldlening eenvoudig aan en kunt het geld direct gebruiken zoals jij wilt.

Veelgestelde vragen over lening voor uitzendkracht