100000 euro lenen

Ben je op zoek naar de beste deal voor een lening van 100.000 euro? 100.000 euro lenen is niet iets wat je elke dag doet en het is belangrijk om goed geïnformeerd een keuze te maken. Zo weet je zeker dat je de best passende lening vindt voor jouw situatie.

Bij Lenary.nl vind je alles over geld lenen, van minileningen tot persoonlijke leningen. Laat je informeren met onafhankelijk advies en vergelijk alle beschikbare kredietverstrekkers in een handomdraai met elkaar.

Santander persoonlijke lening

 • Group 16 Tot €50.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Defam GreenLoans duurzaamheidslening

Via Santander
 • Group 16 Tot €50.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Lloyds Bank persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €50.000 lenen
 • Tot 5 jaar looptijd

Freo persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Lender & Spender persoonlijke lening

Via Santander
 • Group 16 Tot €25.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Defam Huiseigenarenkrediet

Via Santander
 • Group 16 Tot €75.000 lenen
 • Tot 15 jaar looptijd

Waarom 100000 euro lenen?

Wat zijn redenen om een lening van 100.000 euro af te sluiten? Er zijn verschillende mogelijkheden. Misschien wil je het geld lenen om je huis aan te pakken. Denk aan een grote verbouwing of het verduurzamen van je woning. Of droom je al jaren over een wereldreis of een tweede huis op een tropische bestemming en heb je daar geld voor nodig? 

Het zijn slechts enkele voorbeelden waarbij een lening van 100.000 euro van pas komt. Je kunt ook 100.000 euro lenen om bestaande leningen samen te voegen. Heb je meerdere kleinere leningen lopen? Dan kan het financieel aantrekkelijk zijn om de leningen samen te voegen. Een hogere lening heeft vaak een lagere rente, waardoor je slim bespaart op de totale kosten. 

Wat zijn de mogelijkheden voor 100000 euro lenen?

100000 euro lenen

Wil je als particulier geld lenen? Dan heb je de keuze uit 3 leenvormen: een minilening, doorlopend krediet of een persoonlijke lening. De persoonlijke lening is de meest gekozen leenvorm als je een hoog bedrag wilt lenen zoals 100.000 euro.

Minileningen zijn alleen geschikt voor bedragen tot en met 1500 euro. Een doorlopend krediet is wel mogelijk, maar minder verstandig. 

Persoonlijke lening versus doorlopend krediet

Wil je 100.000 euro lenen, dan is een persoonlijke lening de beste keuze. Bij deze leenvorm staan de looptijd, maandelijkse aflossing en het rentepercentage vooraf al vast. Bij een doorlopend krediet is dat niet het geval; geld opnemen kan continu. Afgeloste bedragen kun je opnieuw blijven opnemen. 

Zo’n doorlopend krediet klinkt misschien aantrekkelijk, maar kan zorgen voor onnodige kosten. Je betaalt namelijk rente over het opgenomen bedrag. Ongemerkt kan je hierdoor veel meer geld lenen dan je nodig hebt óf kunt aflossen. Om onverwachtse kosten en financiële problemen te voorkomen, is een persoonlijke lening een betere optie. Bij deze leenvorm denk je van tevoren na over je mogelijkheden. Zo sluit je altijd een lening af die financieel verantwoord is.

4 tips bij 100000 euro lenen

Wil je een lening van 100.000 euro afsluiten? Met de volgende 4 adviezen sluit je altijd de beste lening af:

 • Leen niet meer geld dan je nodig hebt. Geld lenen kost geld: je betaalt altijd rente over het leenbedrag en het is zonde om rente te betalen over bedragen die je eigenlijk niet nodig had. 
 • Denk goed na over de voorwaarden voordat je de lening afsluit. Wat zijn de beste voorwaarden voor jouw situatie? Bereken hoeveel je maandelijks kunt aflossen en check of er een maximale looptijd is waarbinnen je de lening wilt terugbetalen.
 • Vraag de lening niet aan bij de eerste aanbieder die je tegenkomt, maar vergelijk beschikbare kredietverstrekkers met elkaar. Zo vind je de beste lening voor jouw situatie en wensen.
 • Houd al je benodigde gegevens en documenten bij de hand als je de lening gaat afsluiten. Zo vul je de lening aanvraag snel in en de aanbieder kan een volledige aanvraag sneller beoordelen.

Voordelen van 100000 euro lenen

De voordelen van 100.000 euro lenen door een persoonlijke lening af te sluiten, lees je hier:

 • Het volledige leenbedrag wordt in een keer op je rekening gestort en je kunt het direct gebruiken zoals jij wilt.
 • Je bepaalt zelf binnen welke looptijd je het leenbedrag aflost. Aanbieders hebben meestal een minimale looptijd en een maximale looptijd, maar je bent verder vrij om je gewenste looptijd te kiezen. Wil je bijvoorbeeld 100.000 euro lenen op 10 jaar? Of juist op 5 jaar of 15 jaar? Een langere looptijd houdt in dat je lagere maandlasten hebt, terwijl je bij een korte looptijd meer aflost per maand.
 • Hoe meer je aflost, hoe lager je rentekosten. Je betaalt namelijk een vast rentepercentage in plaats van een vaste rente. Door af te lossen verlaag je het openstaande leenbedrag, waardoor je ook automatisch minder rente betaalt.
 • Boetevrij aflossen is mogelijk bij een persoonlijke lening. Let wel op: de lening volledig eerder aflossen brengt vaak wel extra kosten met zich mee.
 • Profiteer van fiscale voordelen. Ga je geld lenen om je huis te verbouwen? Dan kan het zijn dat de rente van de lening fiscaal aftrekbaar is. Check altijd goed of je in aanmerking komt voor dit belastingvoordeel.

100000 euro lenen in 5 stappen

Wil je 100.000 euro lenen met een persoonlijke lening? Een lening afsluiten doe je in een aantal simpele en duidelijke stappen bij Lenary.nl.


stap 1 bedrag invoeren

Stap 1: bepaal je voorkeuren

Welk bedrag ga je lenen? Hoeveel kan je maandelijks terugbetalen? Zorg dat je dit voor jezelf duidelijk krijgt voordat je financiering afsluit en zet alles op papier. Je mogelijkheden bepalen wat voor lening je kunt afsluiten. Bij een persoonlijke lening staan de looptijd, de maandelijkse aflossingen en de rente namelijk vast. 

De looptijd bepaal je zelf. Aan de hand van de looptijd worden de maandelijkse lasten bepaald. Kies je bijvoorbeeld voor een lange looptijd? Dan betaal je lagere maandlasten, omdat de kosten verspreid worden over meer maanden. Of ga je juist voor een kortere looptijd met een hoger maandbedrag? Kies zelf wat verstandig is in jouw situatie.

Ook het rentepercentage staat vast, maar dit kan je niet zelf bepalen bij een lening. Toch heb je er wel wat invloed op. De rente verschilt namelijk per aanbieder.


stap 2 looptijd kiezen

Stap 2: vergelijk kredietverstrekkers

Als je weet wat je wilt en welke maandelijkse aflossing mogelijk is, kun je vervolgens op zoek gaan naar de beste lening. Vergelijk de looptijd, de maandtermijnen en de rente van de verschillende leningen en de aanbieders van kredieten. Door goed te vergelijken vind je eenvoudig de beste deal.


stap 3 gegevens invullen

Stap 3: vraag de lening aan

Zodra je jouw keuze hebt gemaakt, kun je de lening aanvragen. Bij de aanvraag vul je jouw gegevens in en lever je de gevraagde documenten aan. Daarmee weet de kredietverstrekker wie jij bent en hoe je financiële situatie is. Ook controleert de kredietverstrekker of het verantwoord is om aan jou een lening te verstrekken.


stap 4 accepteren

Stap 4: accepteer de offerte

De kredietverstrekker checkt je gegevens en documenten en kijkt of je aan alle voorwaarden voldoet. Ook wordt je aanvraag gecontroleerd door het BKR, om te zien of je betaalproblemen hebt of in het verleden hebt gehad. 

Is alles in orde? Dan krijg je een offerte opgestuurd. In deze offerte vind je een overzicht van alle voorwaarden en een berekening van de kosten. Lees de voorwaarden goed door. Zodra je de offerte accepteert, sluit je de lening namelijk officieel af.


Stap 5: ontvang het geld

Na jouw akkoord is de persoonlijke lening officieel. De kredietverstrekker regelt vervolgens de uitbetaling. Het bedrag ontvang je meestal binnen een paar werkdagen op je bankrekening.

Direct een lening aanvragen van 100000 euro?

Vraag je lening van 100000 euro aan. Hieronder verwijzen we je door.

Voorwaarden voor 100000 euro lenen

Niet iedereen kan zomaar 100.000 euro lenen. Om een lening af te sluiten, moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Deze voorwaarden geven de kredietverstrekker meer zekerheid dat hij zijn uitgeleende geld terugkrijgt. Daarnaast zorgen de voorwaarden er ook voor dat mensen geen lening kunnen afsluiten als dit financieel niet verstandig is. Het gaat om de volgende voorwaarden:

 • Je hebt geen negatieve BKR-notering.
 • Je hebt een geldig legitimatiebewijs.
 • Je hebt een gegarandeerd maandelijks inkomen.
 • Je werkt in loondienst of al minimaal 3 jaar als zelfstandige.
 • Je bent minimaal 18 jaar (bij sommige aanbieders geldt een minimumleeftijd van 21 of 23 jaar).

Kan ik geld lenen met een negatieve BKR-registratie?

Bij officiële leningen en kredieten moet het BKR jouw kredietwaardigheid checken. Je hebt een negatieve BKR-registratie als er bestaande betaalproblemen zijn bij andere lopende leningen of als je ooit een betaalprobleem hebt gehad. Met een negatieve notering is het lastiger om een lening af te sluiten. Kredietverstrekkers vinden het risico op nieuwe betaalproblemen doorgaans te groot. Soms kan je wel een lening krijgen, maar tegen een maximaal leenbedrag. 

Bedragen als 100.000 euro zijn niet mogelijk zonder een BKR-check. Geld lenen zonder BKR-toetsing kan alleen met een minilening. Deze minileningen sluit je af voor bedragen tot en met 1500 euro.

Ander bedrag dan 100000 euro lenen

Ga je 100.000 euro lenen met een persoonlijke lening of wil je een ander bedrag lenen? Een persoonlijke lening sluit je af voor ieder gewenst leenbedrag boven de 1500 euro. Heb je geen 100.000 euro nodig, maar is het ook voldoende om 50.000 euro of 80.000 euro te lenen? Of heb je juist meer geld nodig?

Er zijn veel mogelijkheden. Het belangrijkste is dat je op een verantwoorde manier leent en niet meer geld leent dan je nodig hebt. Geld lenen kost namelijk altijd geld: je betaalt maandelijks rente over het geleende bedrag. Voorkom dat je onnodig rente betaalt of meer leent dan je kunt aflossen. 

Vergelijk geldverstrekkers voor de beste aanbieding

Wil je onafhankelijke informatie over persoonlijke leningen en andere financiële producten? Of heb je 100.000 euro nodig en ben je op zoek naar een handige en overzichtelijke manier om alle kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken? In beide gevallen ben je op de juiste plek bij Lenary.nl. Hier vind je alles wat je moet weten over geld lenen en je vindt eenvoudig de beste lening voor jouw situatie. Vergelijk de beschikbare aanbieders en kies de goedkoopste lening of de lening met de beste voorwaarden zoals de laagste rente. 

Het geleende bedrag staat in een keer op je rekening en je betaalt de lening terug volgens duidelijke voorwaarden in de afgesproken looptijd. Geen verrassingen, maar duidelijk geld lenen op een manier die financieel verantwoord is.

Veelgestelde vragen

100.000 euro lenen met een persoonlijke lening is bij diverse aanbieders mogelijk. Een bank ligt het meest voor de hand, maar hier betaal je vaak hogere rentes dan wanneer je voor een online aanbieder kiest. Sluit je online een lening af? Wij adviseren je niet meteen voor de eerste de beste optie te kiezen, maar meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. Vind op die manier de beste aanbieder met de meest gunstige voorwaarden.

Bij het lenen van 100000 euro hangen de kosten af van de looptijd, het maandelijks af te lossen bedrag en het rentepercentage. Bovendien hanteren alle kredietverstrekkers andere tarieven.

Het rentepercentage bij een persoonlijke lening staat vast wanneer je akkoord gaat met de offerte van de financier. Maar de uiteindelijke kosten zijn variabel. Hoe meer je aflost, hoe minder rente je namelijk betaalt. Profiteer daarnaast van nog lagere rentekosten door tussentijds boetevrij extra af te lossen.

Wil je weten of je 100.000 euro kan lenen? Of dit mogelijk is, hangt af van je persoonlijke situatie. Je moet een geldig legitimatiebewijs, een maandelijks inkomen en een negatieve BKR-notering hebben. Ook moet je minimaal 18 jaar zijn (soms zelfs 21 of 23 jaar) en in loondienst werken of al minimaal 3 jaar werken als zelfstandige. Voldoe je niet aan (een van) deze voorwaarden, dan is het niet mogelijk om 100.000 euro te lenen.

Heb je echt 100.000 euro nodig of kan je minder lenen? Bedenk dat voordat je de lening afsluit en leen op een manier die financieel verantwoord is voor jou.