Zakelijke lening

Een zakelijke lening is een van de meest bekende vormen van bedrijfsfinanciering. Wil je een zakelijke lening afsluiten? Bij Lenary.nl ontdek je alles over zakelijk geld lenen voor startende of bestaande ondernemers en vergelijk je eenvoudig alle beschikbare deals met elkaar. Zo maak je goed geïnformeerd je keuze en weet je zeker dat je de beste zakelijke lening vindt voor jouw situatie.

Waarom een zakelijke lening vergelijken via Lenary:

 • 100% onafhankelijk
 • Gratis en duidelijke informatie
 • Betrouwbaar geld lenen
 • Je bedrijf staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
 • Je bedrijf heeft een minimale operationele periode.
 • Je hebt een positief eigen vermogen.
 • Je hebt een positief resultaat (winst).
 • Je kan de de jaarrekening van je bedrijf laten zien.
 • Je woont in Nederland.
 • Je hebt een zakelijke rekening die ter inzage is.

De rentes op zakelijke leningen stijgen snel. Profiteer nu nog van de huidige rente door snel een lening af te sluiten.

BridgeFund zakelijke lening

 • Group 16 tot €250.000 lenen
 • 24 maanden looptijd

Yeaz! zakelijke lening

 • Group 16 tot €50.000 lenen
 • onbeperkte looptijd

CapitalBox zakelijke lening

 • Group 16 tot €325.000 lenen
 • 36 maanden looptijd

SwishFund zakelijke lening

 • Group 16 tot €1.000.000 lenen
 • 24 maanden looptijd

KredietVooruit zakelijke lening

 • Group 16 tot €250.000 lenen
 • 6 maanden looptijd

Qeld zakelijke lening

 • Group 16 tot €100.000 lenen
 • 18 maanden looptijd

Rentes zijn voor het laatst bijgewerkt door Mike van den Broek op 6 oktober 2023

Wat is een zakelijke lening?

Een zakelijke lening is een manier om geld te lenen, zodat je dit bedrag kunt investeren in je bedrijf of onderneming. Deze zakelijke lening wordt ook wel een bedrijfslening genoemd. Als je een bedrijfslening afsluit, ontvang je het leenbedrag in een keer op je rekening en je kunt het geld direct gebruiken zoals jij voor ogen hebt. 

Vaste rente en looptijd

Een zakelijke lening werkt met een vaste looptijd en een vast rentepercentage. Je lost de lening periodiek af gedurende de looptijd die is afgesproken en kunt de afgeloste bedragen niet opnieuw opnemen. Wil je het leenbedrag in delen opnemen en een opgenomen bedrag opnieuw lenen? Bekijk dan of een zakelijk krediet een betere optie is.

Als je een bedrijfslening afsluit, moet je meestal jaarcijfers laten zien van de afgelopen 2 jaar. Heb je deze niet? Er zijn ook mogelijkheden om zakelijk te lenen zonder deze jaarcijfers. Je hebt dan doorgaans een goed ondernemingsplan nodig en eventueel een onderpand voor de zakelijke lening. De exacte eisen verschillen per kredietverstrekker.

Voordelen & Nadelen van lening als zakelijke financiering

Voordelen

 • Geld direct gebruiken zoals jij wilt
 • Looptijd staat vast
 • Rentepercentage staat vast
 • Kosteloos extra aflossen is mogelijk
 • Rente + afsluitkosten zijn aftrekbaar

Nadelen

 • Geld lenen kost geld; je betaalt rente over het leenbedrag.
 • Afgeloste bedragen zijn niet opnieuw op te nemen
 • Risico’s als je niet kunt aflossen

Veelgestelde vragen

Wil je zakelijk geld lenen? De meeste kredietverstrekkers werken met een minimaal en maximaal te lenen bedrag. De exacte bedragen verschillen per geldverstrekker. Zo kan je bij de ene aanbieder lenen tot 100.000 euro en bij andere aanbieders tot 200.000 of 250.000 euro.

Als je zakelijk wilt lenen, zijn er een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen. Denk aan een positief eigen vermogen hebben, een bepaalde jaaromzet draaien, beschikken over jaarcijfers van de laatste twee jaar.

Ook moet je in staat zijn om de langlopende investering van een lening te betalen. Je moet het geleende geld in gelijke termijnen terugbetalen over een afgesproken looptijd én je betaalt altijd rente over het bedrag. Houd daarnaast rekening met extra kosten, zoals de afsluitprovisie en beheer- of administratiekosten. De kosten hiervan verschillen per aanbieder.

Waarom een zakelijke lening afsluiten?

Ga je een zakelijke lening aanvragen? Met een zakelijke lening financier je jouw bedrijf of onderneming en je kunt het geld inzetten als bedrijfskrediet. Dit bedrijfskrediet kun je vervolgens gebruiken om investeringen te doen om je bedrijf te verbeteren of uit te breiden. Vaak gaat het dan om langlopende investeringen of een eenmalige grote uitgave. Denk bijvoorbeeld aan de aankoop of renovatie van een bedrijfspand, extra personeel aannemen of investeringen in apparatuur. 

Je kunt een zakelijke lening ook gebruiken voor het oversluiten van een openstaande lening of samenvoegen van meerdere zakelijke leningen. Dit kan aantrekkelijk zijn als je hierdoor van een lagere rente profiteert, een kortere of juist langere looptijd krijgt of geen onderpand of privé garantstelling meer nodig hebt. 

Voor wie is een zakelijke lening geschikt?

Vraag je je af: ‘Kan ik een zakelijke lening krijgen?’ In principe kan je met iedere soort onderneming een zakelijke lening krijgen. Houd er wel rekening mee dat de voorwaarden én aansprakelijkheid verschillen per rechtsvorm. Als eenmanszaak, VOF of NV ben je bijvoorbeeld persoonlijk aansprakelijk en is er een BKR-check nodig. Bij een BV ben je niet persoonlijk aansprakelijk en gelden er andere voorwaarden.

Zakelijke lening

Bij de meeste online kredietverstrekkers is de lijst met voorwaarden voor een zakelijke lening niet al te lang. Meestal hoef je geen stapels papierwerk aan te leveren, maar wordt er gevraagd om aan te tonen hoelang je al bent ingeschreven bij de KvK en wat je cashflow is. Welke voorwaarden er gelden voor minimale omzet of hoelang je al onderneemt, verschillen per kredietverstrekker. Begin je net met ondernemen? Check dan alles over de mogelijkheden en voorwaarden van een zakelijke lening voor starters

Wat is de beste zakelijke lening?

Een lening inzetten als bedrijfsfinanciering is in veel situaties een goede optie. Door online te lenen profiteer je vaak van aantrekkelijkere voorwaarden. Zo kunnen online kredietverstrekkers leningen doorgaans aanbieden tegen scherpere rentes. Lenary.nl heeft alle zakelijke online kredietverstrekkers op een rij gezet. Je vergelijkt eenvoudig alle opties met elkaar en vindt in een oogopslag de beste zakelijke lening. 

Maar wat is de beste lening voor bestaande ondernemers? Dit is afhankelijk van jouw wensen en situatie. Je bepaalt zelf hoeveel je leent, wat je looptijd is en wat je maandelijkse aflossing is. Je vergelijkt de leningen op basis van wat voor jou belangrijk is. Dit kan de looptijd zijn, maar ook het rentepercentage, het maximale leenbedrag of de mogelijkheid om de lening af te sluiten zonder beschikbare jaarcijfers.

Zakelijke lening aanvragen in 5 stappen

Wil je een zakelijke lening afsluiten? Bij Lenary.nl vind je eenvoudig en snel de beste zakelijke lening voor jou aan de hand van de volgende 5 stappen.

Stap 1: voorwaarden van de lening bepalen

Voordat je gaat vergelijken, wil je weten waar je precies naar zoekt. Werk de volgende zaken voor jezelf uit:

 • Leenbedrag: waar heb je het geld voor nodig en hoeveel wil je lenen?
 • Maandelijkse lasten: hoeveel kan je maandelijks aflossen? Houd ook rekening met de rente.
 • Looptijd: wil je de lening binnen een bepaalde termijn hebben afgelost?
 • Extra voorwaarden: wil je boetevrij een hoger bedrag aflossen indien mogelijk? Wil je de lening kunnen aanvragen zonder definitieve jaarrekening?

Stap 2: aanbieders vergelijken

Als je de voorwaarden hebt bepaald, kan je de leningen vergelijken die beschikbaar zijn. Bekijk alle beschikbare deals in ons handige overzicht en vergelijk de leningen met elkaar die bij jou en je wensen aansluiten. 

Stap 3: zakelijke lening aanvragen

Na het vergelijken is het tijd om de zakelijke lening van jouw keuze online aan te vragen. Vul alle benodigde gegevens in en lever de benodigde documenten aan. De benodigde documenten verschillen per kredietverstrekker en leenvorm. In de meeste gevallen wordt er in ieder geval gevraagd om je jaarcijfers en je aangifte inkomstenbelasting.

Stap 4: wachten op beoordeling

De kredietverstrekker beoordeelt jouw aanvraag nadat je deze hebt ingediend. Ben je persoonlijk aansprakelijk voor je bedrijf? Dan vindt er ook een BKR-toetsing plaats.

Is alles in orde en voldoe je aan de gestelde eisen? Dan ontvang je een vrijblijvende offerte. Neem deze offerte goed door, want zodra je akkoord gaat sluit je de lening officieel af.

Stap 5: ontvang het geld op je zakelijke rekening

Na het accepteren van de offerte heb je de zakelijke lening officieel afgesloten. Binnen enkele werkdagen wordt het geld op je rekening gestort. De zakelijke lening betaal je terug gedurende de afgesproken periode volgens het afgesproken rentepercentage.

Zakelijk lenen met negatieve BKR

Als je een persoonlijke lening afsluit, krijg je te maken met een BKR-check. Hoe zit dit met zakelijke leningen? Het BKR houdt leningen en kredieten bij van particulieren, niet van bedrijven. Of er een BKR-check nodig is als je een zakelijke lening aanvraagt, is afhankelijk van je bedrijf.

Heb je een eenmanszaak of VOF? Of werk je als zzp-er? Dan ben je hoofdelijk aansprakelijk en vindt er een BKR-toetsing plaats. Als je niet hoofdelijk aansprakelijk bent is er geen BKR-check nodig, bijvoorbeeld bij een BV. 

Snel zakelijke lening afsluiten

Ontvang het geld in één keer op je rekening.
Vergelijk eenvoudig kredietverstrekkers online.
Zonder al te veel papierwerk.
Vraag eenvoudig online aan.

Zakelijke lening aflossen: hoe werkt dit?

Hoe betaal je een zakelijke lening terug? De lineaire lening is de meest voorkomende optie en ook de meest bekende. Deze leenvorm houdt in dat je over een afgesproken looptijd iedere termijn een vast bedrag aflost. Dit bedrag bestaat voor een deel uit het geleende bedrag en voor een deel uit rente. In de meeste gevallen gaat het hier niet om een variabele rente, maar om een vaste rente (percentage). Meer weten hierover? Lees meer over de rente van zakelijke leningen.

Kan ik mijn zakelijke lening vervroegd aflossen?

Heb je een financiële meevaller of wil je je aflossing structureel verhogen? Het is niet bij alle zakelijke leningen mogelijk om onbeperkt boetevrij af te lossen. Kijk daarom goed naar de voorwaarden op dit gebied, zodat je niet onverwachts met extra kosten te maken krijgt. Wil je de lening zelfs vervroegd aflossen? Ook hier kunnen boeterentes aan verbonden zijn.

Vergelijk zakelijke leningen & vind de beste deal

Direct op zoek naar zakelijke financieringsmogelijkheden? Bij Lenary.nl ben je op de juiste plek voor zakelijke leningen. Liever flexibel geld lenen? Ontdek dan meer over een zakelijk krediet.

Of je nu een zakelijke lening of zakelijk krediet afsluit: laat je hier informeren over je zakelijke financiering en vergelijk in een handomdraai alle beschikbare leningen of kredieten met elkaar. Je beslist zelf wat de beste deal is voor jou en sluit deze lening vervolgens eenvoudig af.

Op zoek naar een zakelijke lening?

Bij lenary.nl vergelijken we 19 bekende persoonlijke en zakelijke kredietverstrekkers.

alle zakelijke verstrekkers
Naar boven